Asociatia pentru Protectia Comerciantilor

ONG
Asociatia pentru Protectia Comerciantilor

Dezvoltarea unei societati democratice este strans legata de aparitia si dezvoltarea unei societati civile deschise , in special de dezvoltarea  ONG-urilor , care pot raspunde cerintelor  cetatenilor  si societatii in ansamblul ei  printr-o implicare activa  , prin activitati de reprezentare, informare si educare .

Societatea civila presupune participarea directa la nivel de grup de interese sau la nivel de interes general . Parteneriatul real  , sincer  si deschis intre Guvern  , autoritatile  publice , pe de o parte si societatea civila , pe  alta parte , poate asigura satisfacerea rezonabila si benefica a intereselor de grup si in acelasi timp , evita interese partizane .

Transparenta si accesibilitatea la informatii  , initiativa si creativitatea eficienta , cooperarea cu puterea si monitorizarea  agendei  economico sociale  sau de alt ordin sunt directii de activitate ale societatii civile , care nu trebuie sa fie marcate de conflicte sau de dezacorduri , dorindu-se a se ajunge la un consens pe baza de dialog .

Rolul societatii civile este chemat , mai ales in conditiile actualei tranzitii indelungate , sa raspunda la o serie de functii si necesitati sociale , printre care si furnizarea de servicii sociale complementare , suplimentare sau alternative celor furnizate de domeniul public . Furnizarea de asemenea  tipuri de servicii sta in atentia asociatiei noastre , inca de la infiintare .

Satisfacerea acestui deziderat presupune implementarea in practica a obiectivelor noastre statutare , respectiv :

  1. promovarea unui dialog sincer , deschis si eficient cu organele administratiei publice centrale si locale.
  2. promovarea unui comert modern si civilizat , conform cu standardele europene , colaborand , in acest sens cu organele statale si cu organizatiile neguvernamentale de profil , din tara si din stainatate ;
  3. constientizarea agentilor economici , membri ai asociatiei noastre , asupra necesitatii si importantei promovarii si mentinerii unei concurente loiale si cinstite in activitatea comerciala  .

Am hotarat sa fim parteneri in proiectul PRAHOVA CURATA pentru ca :

  • ne pasa cine sunt cei care administreaza si decid treburile zonei in care ne desfasuram activitatea
  • ne dorim ca acestia sa creeze un climat de corectitutine si buna administrare
  • credem ca a venit timpul sa punem umarul la realizarea acestor atat de simple si normale obiective
  • speram ca si pe aceasta cale sa fim un factor de presiune pentru clasa politica locala pentru a nu uita proiectele sustinute in campaniile electorale

Presedinte   Romeliu Nan

Distribuie acest articol:

Socials