Alianta pentru Drepturile Omului din Romania

ONG
Alianta pentru Drepturile Omului din Romania

Alianța pentru Drepturile Omului din România ( A.D.O.R.) este o organizație non-guvernamentală care se opune abuzurilor, corupției și nedreptăților la care fiecare cetățean este supus si monitorizeaza autorităţile în vederea înţelegerii democraţiei participatice şi punerii ei în practică. Ne dorim să stăm pavăză pentru toți cei care mai au puterea să spere într-o lume mai bună și să lupte alături de noi. Scopul ASOCIATIEI A.D.O.R este apărarea drepturilor civile, politice, economice, sociale, la libera exprimare şi culturale ale cetatenilor şi promovarea si apararea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, inclusiv acordarea asistenţei şi serviciilor juridice persoanelor fizice şi juridice lezate în drepturile lor. Ne-am constituit dintr-o necesitate. Aceea că societatea civilă românească este una doar la nivel declarativ, nu este un partener care să fie luat în calcul de autorități și, mai mult, de părerea căreia să se țină cont. Încercăm să strângem în jurul nostru și celalalte organizații non-guvernamentale, dornice să își exprime un punct de vedere viabil și constructiv pentru comunitatea pe care o reprezintă. Considerăm că sunt suficient de multe ONG-uri active în Prahova și în țară, care se ocupă de domenii diverse de activitate menite să acopere segmente pe care Guvernul nu reușește să le dezvolte. Milităm pentru drepturile fundamentale ale omului, pentru apărarea lor, dar mai ales pentru respectarea lor în societatea românească în care democrația este departe de a fi înțeleasă la adevărata ei valoare.

2015

Prin eforturi sustinute si un lobby eficient pe langa consilierii locali ploiesteni si cu sprijinul acestora, A.D.O.R. a reusit sa aduca pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu Local din 15 decembrie 2015, proiectul de Hotarare care vizeaza rezolvarea situatiei cainilor comunitari din municipiul Ploiesti. Astfel s-a aprobat HCL 502/2015, prin care municipiul Ploiesti are, in sfarsit, un Regulament pe care atat cetatenii cat si administratia locala trebuie sa-l respecte si, pe cale de consecinta si pe termen mediu, cainii de  spe strazi sa dispara pe cale naturala.

2014

Pe data de 28 iulie 2014, dupa sapte luni de negocieri, am reusit sa aducem in atentia Consiliului Local proiectul de Hotarare rezultat din Audierea publica din 2012 si din campania de advocacy si lobby „ Fara caini pe strazi- prin etica si ratiune desfasurata in anul 2013. A fost un efort sustinut pentru a aduce pe ordinea de zi a Consiliului Local un astfel de proiect fara precedent in Romania, care vrea sa rezolve problema cainilor comunitari din Ploiesti.

2013

10 aprilie 2013- Demararea Campaniei de advocacy si lobby „ Fara caini pe strazi- prin etica si ratiune”, prin care vom promova un proiect de Hotarare in Consiliul Local pntru rezolvarea problemei cainilor comunitari din Ploiesti. Actiunea are la baza Audierea publica pe care am efectuat-o in anul 2012, la care participantii au decis care sunt masurile pe care administratia locala trebuie sa le aplice. Campania se intinde pe perioada unei luni de zile si vizeaza, pe langa organizarea a doua conferinte, un de inceput si una de final, a unei mese rotunde la care sunt invitati consilierii locali, primarul, viceprimarii pentru preluarea, initierea si votarea Hotararii de Consiliu pe care o propunem. Este o proba a democratiei participative, atat pntru cetateni cat si pentru autoritatile locale, fara precedent in Ploiesti.

2012

Cerere pentru organziarea dezbaterii publice si plangere prealabila pentru proiectul de Hotarare privind majorarea tarifului la gigacalorie. Proiectul a fost scos de pe ordinea de zi!

Actiuni pentru demonstrarea starii de incompatibilitate, conform Legii 161/2003, a unui consilier local PP DD al mun. Ploiesti, in speta Radu Socoleanu, care ulterior obtinerii acestei calitati a fost pus in functia de director al RAR Prahova. Actiunile ADOR au condus la demiterea din functia de director RAR Prahova a acestui consilier si instituirea unei stari de normalitate in acest plan.

Actiuni pentru implementarea normelor stabilite de OUG 109/2011 cu privire la sustinerea concursurilor pe functiile de conducere fara criterii politice. Actiune in instanta pe aceasta tema, cu privire la concursul pentru functia de director al RATP Ploiesti.

2011

Cerere pentru organziarea dezbaterii publice si plangere prealabila pentru proiectul de Hotarare privind majorarea tarifului la apa rece si canal. A fost organizata dezbaterea publica.

Monitorizarea autoritatii publice locale si emiterea unor puncte de vedere legate de fapte administrative ale conducatorilor de institutii si edili.

2010

 Acordarea asistentei juridice unui numar 10 persoane, din care trei au fost reprezentate in instanta cu sprijinul unor avocati voluntari. Procesele  au fost in numar de doua legate de litigii de munca si unul pe drept civil.

Implicarea in sprijinrea unei fetite de 9 ani, bolnava de leucemie, prin parteneriat cu o fundatie olandezo-romana “Stichting Central Hospital Campina” care o monitorizeaza si ajuta in continuare. Aducerea medicamentelor necesare si creearea conditiilor optime de viata pentru Florentina Alexandra au cosntituit actiunile de baza ale acestui sprijin al fundatiei olandeze.

 

Distribuie acest articol:

Socials