Ce vrem de la candidati

De-a lungul timpului ne-am lasat condusi de grija zilei de maine si nu am actionat civic asa cum s-ar fi impus, pentru propriile noastre interese si drepturi. Ne-am constitut pentru ca ne-am saturat sa fim mintiti sau prostiti cu “ vom face” si dupa aceea, cand votul a fost exprimat si functia ocupata, sa nu mai gasim …ocupantul, nici daca tragem cu tunul. Vrem sa responsabilizam candidatii nu doar in perioada electorala ci, mai ales, dupa, pentru ca sa nu ne mai confruntam cu incompetenti pusi in functii pe criterii politice, ci pe …competenta.

Vrem, desi nu ne dorim sa se ajunga in situatia aceasta, ca atunci cand cineva se face vinovat pentru cheltuirea gresita a banilor publici, sa raspunda.

Vrem ca preocuparea fundamentala a primarului si consilierilor locali/ judeteni sa fie viata si bunastarea comunitatii, a cetatenului, nu propria bunastare.

Vrem democratie participativa, adica cetateanul sa se implice in viata comunitatii prin exprimarea punctelor de vedere de care functionarii publici sa tina cont, conform legii transparentei decizionale.

Vrem dezbateri publice atunci cand consilierii trebuie sa decida asupra vietii cetatenilor, nu emiterea Hotararilor de Consiliu Local pe genunchi, fara consultari publice.

Vrem respect pentru noi si pentru banul public.

Vrem infrastuctura europeana.

Vrem doar lucruri realizabile, facute la vedere, nu pe ascuns si doar in folosul cetateanului dar, in primul rand al comunitatii.

Distribuie acest articol:

Leave a Reply

Your email address will not be published.